Υλικά
½ κιλό κουκιά
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 πατάτες κομμένες σε φέτες
2 κ. σ. τοματοπελτέ

1 φύλλο δάφνης
1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. άνιθο ψιλοκομμένο
½ κ. σ. ελαιόλαδο
Μινέρβα Benecol Λευκό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεζεματίζουμε τα κουκιά, τα στραγγίζουμε, τα μισοβράζουμε σε φρέσκο νερό και τα ξανασουρώνουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες και το σκόρδο, συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ένα ακόμα λεπτό και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και τα κουκιά. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό έως ότου η στάθμη του σκεπάσει το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα και στη συνέχεια πουδράρουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με Μινέρβα Benecol Λευκό. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό.

Πηγή : benecol.gr