Κριθαρώτο θαλασσινών

Υλικά
500 γρ γαρίδες καθαρισμένες
500γρ μύδια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 1/3 φλιτζάνι κριθαράκι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις γαρίδες να ροδίσουν και τα μύδια να αχνιστούν για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό και τον πελτέ της ντομάτας, προσθέτουμε το κρασί και περίπου 3 ποτήρια νερό. Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τα μύδια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το αλάτι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Χρειάζεται τακτικό ανακάτεμα, γιατί κολλάει. Όταν κοντεύουν να τελειώσουν τα υγρά προσθέτουμε ξανά τα θαλασσινά μας. Δοκιμάζουμε το κριθαράκι για να δούμε αν είναι ψημένο ώστε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό και να βράσουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Όταν έχουν ψηθεί όλα τα υλικά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr