Υλικά
3 φλιτζάνια βρασμένες φαρφάλες
2 κονσέρβες τόνου σε νερό, στραγγισμένες
½ φλιτζάνι ροδέλες από πράσινες ελιές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τυρί τύπου gouda κομμένο σε μικρά κυβάκια

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό όσα λεπτά γράφει η συσκευασία, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τον τόνο, τις ελιές, το κρεμμυδάκι και το τυρί. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το γιαούρτι, άνηθο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr