Υλικά
1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών (1,5-2%)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνη
5 δάκρυα μαστίχα τριμμένα σαν πούδρα
Σιρόπι βύσσινο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τη μαστίχα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε ένα-ένα τα φύλλα της ζελατίνης, ώστε το καθένα να διαλύετε εντελώς προτού ρίξετε το επόμενο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το υλικό σας να βράσει μόνο μία με δύο φορές. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το μεταφέρετε προτού κρυώσει σε πυρίμαχα ή γυάλινα μπολ και έτσι όπως είναι ζεστά τα βάζετε στο ψυγείο. Χρειάζονται 3-4 ώρες έως ότου πήξουν και παγώσουν εντελώς.
Τα βγάζετε από το ψυγείο λίγο πριν τα σερβίρετε και προσθέτετε από πάνω σιρόπι βύσσινο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr