Υλικά
500 γρ ριγκατόνι
5-6 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη ή 3 κουταλιές της σούπας ξερή
1 φλιτζάνι ροδέλες από μαύρες ελιές
300 γρ φέτα ή λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί. Μέσα στο ταψί ρίχνουμε και τη φέτα κομμένη σε κυβάκια. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί που έχουμε βάλει τα ζυμαρικά και τη φέτα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και τις ελιές, ανακατεύουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr