Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
300 γρ. μύδια
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας

4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σφηνάκια ούζο
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
καθαρίζετε καλά και πλένετε τα μύδια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια και μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους τα στραγγίζετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα μύδια. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε στα μύδια τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Βράζετε ακόμη 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr