Υλικά
1 κιλό ξινόμηλα
150 γρ ζάχαρη
20 γρ Χωριό λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος

Για τη ζύμη
100 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
2 αυγά
250 γρ αλεύρι μαλακό
Βανίλια
Αλάτι
Σταφίδες
Ουίσκι

Υλικά
Βάζουμε τις σταφίδες να πάρουν μια βράση και τις σουρώνουμε. Ενώ είναι ακόμα ζεστές, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με ουίσκι. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες περίπου. Βάζουμε στο μίξερ τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε λίγο μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας για 3-5 λεπτά περίπου και μετά ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και την βανίλια. Μόλις η ζύμη τραβήξει το αλεύρι είναι έτοιμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Βάζουμε τα μήλα με την ζάχαρη σε ένα σκεύος να βράσουν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το Χωριό λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος και λίγες από τις μαριναρισμένες σταφίδες. Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και την απλώνουμε στη βάση και στα πλαϊνά μιας φόρμας-ταρτιέρας. Κρατάμε λίγη ζύμη για να πλέξουμε κορδόνια πάνω από τη γέμιση μήλου. Ρίχνουμε τη γέμιση μήλου στη φόρμα-ταρτιέρα και κλείνουμε με κορδόνια χιαστί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Tips:
Μπορούμε αν θέλουμε στη γέμιση να προσθέσουμε καρύδι η φουντούκι σπασμένο, μαζί με λίγη κανέλα.

Πηγή : minervahorio.gr