Yλικά
Για τη βάση
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ ζάχαρη
1/8 κουτ. γλυκού αλάτι

200 γρ Χωριό βούτυρο αγελάδος, κρύο, κομμένο σε κυβάκια
Για την επικάλυψη
35 γρ βρώμη κομμένη (τύπου κουάκερ)
30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ ζάχαρη
1/8 κουτ. γλυκού αλάτι (προαιρετικά)
30 γρ Χωριό βούτυρο αγελάδος, κρύο, κομμένο σε κυβάκια

Για τη γέμιση
300 γρ μαρμελάδα βατόμουρο

Eκτέλεση
Λαδώνουμε πολύ ελαφρά ένα ταψάκι (25 x 18 cm ή παρόμοιου μεγέθους) και το στρώνουμε με λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 στον αέρα (190 αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι για τη βάση. Προσθέτουμε το Χωριό βούτυρο αγελάδος και με τα δάχτυλα, δουλεύοντας γρήγορα, τρίβουμε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Το μεταφέρουμε στο ταψάκι και το πατάμε καλά με την παλάμη προσέχοντας να πατηθούν και οι άκρες. Το ψήνουμε για 25 λεπτά, να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει ελαφρό χρυσαφί χρώμα (δεν θέλουμε να ροδίσει πολύ).Όσο ψήνεται η βάση, φτιάχνουμε την επικάλυψη. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, αν το θέλουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα όπως στο προηγούμενο βήμα. Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο. Ύστερα, απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα τη μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με την επικάλυψη, προσέχοντας να καλύψουμε τις άκρες. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.nΑφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως στο ταψί και ύστερα το βγάζουμε τραβώντας προς τα πάνω τη λαδόκολλα που εξέχει. Μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε 9 ή 12 κομμάτια.

Πηγή : minervahorio.gr