Πλάθουμε τα λαχταριστά μας μπιφτέκια με τριμμένα τυριά, κόκκους μουστάρδας, μυρωδικά και ελαιόλαδο και τα απολαμβάνουμε με σαλάτα, λαχανικά ή πατάτες!

Υλικά
1 kg μοσχαρίσιο κιμά (2 φορές περασμένο)
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 κ.σ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη
1 κ.γ. μουστάρδα σε κόκκους
1 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
Λίγο αλάτι, πιπέρι φρέσκο
½ φραντζόλα ψωμί
50 ml Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί. Αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε καλά την ψίχα να φύγουν τα νερά. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε και χωρίζουμε σε 8 μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 12-15 λεπτά (ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε). Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά ή μια πράσινη σαλάτα.

Πηγή : minervahorio.gr