Υλικά
500γρ μύδια (φρέσκα με κέλυφος ή κατεψυγμένα ψίχα)
1 φλιτζάνι κινόα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
½ φλιτζάνι άνηθο

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα μύδια και καθαρίζετε το κέλυφος από υπολείμματα άμμου. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Αφού περάσουν 1-2 λεπτά, προσθέτετε τα μύδια και κλείνετε το καπάκι.
Μετά από 2-3 λεπτά ανοίγετε το καπάκι και ελέγχετε μήπως κάποιο μύδι δεν έχει ανοίξει, ώστε να το πετάξετε. Αν χρησιμοποιείτε ψίχα μυδιών, χρησιμοποιείτε όλα τα μύδια χωρίς να αφαιρέσετε τίποτα. Σβήνετε με το κρασί και μετά προσθέτετε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα τα μύδια και τα κρατάτε στο πλάι. Όταν το υλικό στην κατσαρόλα βράσει, προσθέτετε την κινόα, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά για να μην κολλήσει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και μέχρι να έχει ψηθεί η κινόα. Προσθέτετε ξανά τα μύδια όταν το φαγητό χρειάζεται ακόμη 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr