Νέα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι ο στιγμιαίος καφές δεν σχετίζεται με προβλήματα στο στομάχι

Ο στιγμιαίος καφές, είτε ζεστός είτε κρύος ως frappe, αποτελεί για πολλούς μια σταθερή αξία και επιλογή.
Ωστόσο αν και αγαπητός, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι πιο «βαρύς» για το στομάχι, γεγονός που τους αποτρέπει από την κατανάλωσή του.
Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει :

Στο παραπάνω ερώτημα έρχεται να ρίξει φως μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το τμήμα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και διερευνήθηκε η επίδραση που έχουν διάφοροι τύποι καφέ – εκ των οποίων και ο κρύος στιγμιαίος καφές – στο γαστρεντερικό σύστημα, την πίεση και το στρες. Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ δε συσχετίστηκε με γαστρεντερικά συμπτώματα ή αυτοαναφερόμενο στρες, καταρρίπτοντας έτσι το μύθο ότι ο καφές και ιδιαίτερα ο κρύος στιγμιαίος προκαλεί προβλήματα στο στομάχι, σε ανθρώπους φυσικά που δεν πάσχουν από γαστρεντερικά νοσήματα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρακτικά το πώς ένα ρόφημα επιδρά στο γαστρεντερικό μας σύστημα σχετίζεται άμεσα και με τον τρόπο παρασκευής του. Για παράδειγμα η προσθήκη μεγάλης ποσότητας νερού (παγάκια), ζάχαρης και γάλακτος, μπορεί από μόνη της να κάνει οποιοδήποτε ρόφημα «βαρύ» και να προκαλέσει κάποια δυσφορία, ανάλογα με την ευαισθησία του καθενός.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr