Υλικά

200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρεβίθια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 ρόδι

Για τη βινεγκρέτ
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ρεβίθια και νερόβραστα τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα βαθύ πιάτο. Πλένετε καλά το σπανάκι, το στεγνώνετε και το ανακατεύετε με τα ρεβίθια. Ρίχνετε το ρόδι, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε τα υλικά της βινεγκρέτ, περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr