Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ μεγάλο πορτοκάλι
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ. σταγόνες κουβερτούρας
4 κουτ. γλυκού baking powder

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα, αφαιρώντας μόνο τα σποράκια. Το τοποθετούμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέτουμε τον πουρέ του πορτοκαλιού στο μίγμα μας, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα, το αλεύρι και το baking powder. Αναμιγνύουμε καλά, αδειάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr