Υλικά
1 μπαγκέτα
1 κονσέρβα τόνου στραγγισμένο από τα υγρά
1 φλιτζάνι γαλλική σαλάτα ψιλοκομμμένη
½ φλιτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
1 μικρό αγγουράκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη ρόκα, τη γαλλική σαλάτα, το καλαμπόκι, το αγγουράκι και τον τόνο. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε την μπαγκέτα στη μέση και την πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας από τη βινεγκρέτ. Την υπόλοιπη βινεγκρέτ την προσθέτουμε στο μίγμα των λαχανικών με τον τόνο. Γεμίζουμε την μπαγκέτα με τη σαλάτα που φτιάξαμε και τη σφίγγουμε όσο γίνεται καλύτερα προτού την καταναλώσουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr