Υλικά
5 μέτριες πατάτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 λουκάνικα γαλοπούλα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο

3 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (ανάμικτα gouda, ρεγγάτο και γραβιέρα)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες με το φλούδι και τις τοποθετούμε στο δισκάκι του φούρνου μικροκυμάτων αφού τις τρυπήσουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά στη μέγιστη ισχύ. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, μαζί με το χτυπημένο αυγό και το κορν φλάουερ. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το 1 ½ φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες από το φλούδι (θα είναι λίγο σκληρές και θα χρειάζονται λίγο ακόμη ψήσιμο). Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα λαδωμένο ταψάκι, έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πυθμένας. Αλατίζουμε λίγο τις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα της γαλοπούλας έτσι ώστε να καλύψει τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr