Υλικά
500 γρ. πένες
2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι

Για τη σάλτσα
4 μέτριες ντομάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι

Εκτέλεση
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο σουρωτήρι για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τις σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Για τη σάλτσα ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κύβους. Τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράζουν για 15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Βράζετε τις πένες όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε και τις σουρώνετε. Προσθέτετε την σάλτσα και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο τυρί τριμμένο επιλογής σας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr