Υλικά

300γρ. κουβερτούρα
150γρ. γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά

1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μαύρο ρούμι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα ελαφρά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε περίπου 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά για να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Τρίβουμε τα μπισκότα με το χέρι μας ή τα βάζουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Με το μίγμα αυτό στρώνουμε τον πυθμένα μιας στρογγυλής φόρμας που αφαιρείται το πλαϊνό τοίχωμα. Πάνω από τα μπισκότα ρίχνουμε τη μισή από την κρέμα της σοκολάτας που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο που έχουμε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια στο μούλτι ή σε γουδί, έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της τούρτας. Από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες. Για γαρνιτούρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο από το τριμμένο μπισκότο, καβουρδισμένα αμύγδαλα ή και γλυκό του κουταλιού.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr