Πρωτότυπες αραβικές πίτες με λαχανικά, ελιές και αντζούγιες

Υλικά για 2 άτομα
2 αραβικές πίτες
2 μικρές ντομάτες
1 φλιτζάνι σαλάτα ψιλοκομμένη
6 αντζούγιες καθαρισμένες

4 κουταλιές της σούπας ροδέλες από μαύρες ελιές
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τις αραβικές πίτες για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε δυνατό φούρνο για 3-4 λεπτά. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και τις ελιές και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις αραβικές πίτες με το υλικό που φτιάξαμε, από πάνω τοποθετούμε τις αντζούγιες και από πάνω τη σαλάτα και τις τυλίγουμε καλά σε ρολό. Τις καταναλώνουμε αμέσως, γιατί διαφορετικά η ντομάτα μουλιάζει την αραβική πίτα και τη διαλύει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr