Πρωτότυπο κέικ βανίλια με ολόκληρα κεράσια

Υλικά
180 γρ μαργαρίνη
300γρ ζάχαρη
3 αυγά
340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. γλυκού baking powder
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια χωρίς το κουκούτσι
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και αφού ασπρίσει προσθέτουμε και τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και τα κεράσια και αναμιγνύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr