Υλικά
500γρ μπακαλιάρο φρέσκο η κατεψυγμένο
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

¾ φλιτζανιού φινόκιο πολτοποιημένο
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
Λίγο αλεύρι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε τον μπακαλιάρο για 10 λεπτά και στη συνέχεια μόλις κρυώσει λίγο τον καθαρίζουμε από πέτσες και κόκκαλα και τον σπάμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια. Αναμιγνύουμε τον μπακαλιάρο με την πατάτα, το κρεμμύδι, το φινόκιο και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε μικρές κροκέτες με τα χέρια μας και στη συνέχεια τις περνάμε από το αλεύρι, στη συνέχεια το αυγό (χτυπημένο καλά) και τέλος από τη φρυγανιά. Ψήνουμε τις κροκέτες στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr