Υλικά
1 κούπα του τσαγιού ρύζι Arborio
1 μέτριο μανιτάρι Portobello κομμένο σε κύβους
100 γρ λευκά μανιτάρια κομμένα σε κύβους
50 γρ βασιλομανίταρα αποξηραμένα
(μουλιασμένα σε νερό για 30 λεπτά)
Αλάτι – πιπέρι
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λευκό κρασί
2 κ.τ.σ. Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών ή Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη, τριμμένη
1 λίτρο ζωμό κότας
1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.τ.σ. Χωριό Soft Βούτυρο αγελάδος ελαφρύ
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι, σωτάρουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το ζωμό κότας και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και το νερό από τα αποξηραμένα. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, δοκιμάζουμε το ρύζι (αν κρατάει, προσθέτουμε ζωμό, εκτός κι αν το προτιμούμε al dente). Μόλις χυλώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη γραβιέρα και το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).

Πηγή : minervahorio.gr