Ριζότο με καλαμπόκι και κάρυ

Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
¾ φλιτζ. καλαμπόκι
2 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια χονδροκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κουτ γλυκού κάρυ
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε το κάρυ, τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr