Υλικά
2 μέτρια φιλέτα γλώσσας
1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι

Χυμός από 2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα μοιράζουμε κατά μήκος το καθένα σε δύο μέρη. Αλατωπιπερώνουμε το ψάρι και πάνω σε κάθε κομμάτι φιλέτου απλώνουμε λίγο από το σπανάκι μας. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και στη συνέχεια τυλίγουμε το κάθε φιλέτο σε ρολό στερεώνοντας την άκρη του με μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει. Τοποθετούμε τα ρολά σε μικρό πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο τα οποία προηγουμένως έχουμε χτυπήσει να αναμιχθούν. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ρολά μας και ρίχνουμε το αλεύρι στη σάλτσα που έχει μείνει στο πυρίμαχο. Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο τη σάλτσα, περιχύνουμε τα ρολά της γλώσσας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr