Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι καστανό
1 φλιτζάνι φιδέ
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι

2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1/3 κουτ. γλυκού σαφράν

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το φιδέ τον οποίο σπάμε ελαφρά με τα χέρια μας και με την κουτάλα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από λαχανικά (ή αν δεν έχουμε νερό), αλάτι, πιπέρι και το σαφράν. Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά στην άκρη. Συνοδεύει πολύ ωραία κρέατα ή κοτόπουλο στην κατσαρόλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr