Υλικά
300 γραμμ. βλήτα βρασμένα (μπορεί να έχουν περισσέψει από προηγούμενη ημέρα)
2 αβγά

1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
1 φλιτζ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο
1 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε τα βλήτα σε ένα πιάτο και με ένα μαχαίρι κόβετε οριζόντια, κάθετα και διαγώνια ώστε να κοπούν τα χόρτα λίγο μικρότερα. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάτε το ασπράδι για να γίνει μαρέγκα. Σ ένα μπωλ ρίχνετε τα βλήτα και ανακατεύετε με τους κρόκους (ελαφρώς χτυπημένους), το τυρί, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και τη μαρέγκα. Βουτυρώνετε μια πυρίμαχη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr