Σουφλέ πατάτας με πράσο, μανιτάρια και ζαμπόν γαλοπούλας

Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
200γρ μανιτάρια λευκά
1 μέτριο πράσο σε ροδέλες
4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας καπνιστό

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ τυρί τύπου gouda και ρεγγάτο ανακατεμένα
2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί μια στρώση πατάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μίγμα μανιταριών και πράσου, λίγα κομμάτια γαλοπούλα και λίγο από τα τυριά. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα ρίχνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο από το τυρί που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και περίπου άλλο τόσο χωρίς το αλουμινόχαρτο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr