Υλικά
1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
2 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
1 μικρό φινόκιο κομμένο σε ροδέλες

Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
4-5 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
2 κ.σ. Χωριό βούτυρο αγελάδος
3 κ.σ. Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα (για γαρνίρισμα)
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό. Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με δυόσμο και τριμμένο τυρί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε www.minervahorio.gr