Σουπιές κρασάτες με σκόρδο και τζίντζερ

Yλικά
2-3 μεγάλες σουπιές (1 κιλό περίπου) φρέσκιες ή κατεψυγμένες
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
2 κουτ. γλυκού πελτέ
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρασί και τις σουπιές. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν οι σουπιές.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr