Σπιτικά burger με αφράτα μπιφτέκια με βρώμη, cheddar και ντομάτα

Υλικά
Ψωμάκια στρογγυλά για hamburger
Ντομάτα σε ροδέλες
Φέτες τυρί cheddar
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται άπαχο

1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
½ κιλό ψίχα από ψωμί (2-3 ημερών) μουλιασμένο στο νερό, στραγγισμένο και τριμμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια
1 αυγό
¾ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να ροδίσουν γρήγορα απ’ έξω και να κρατήσουν μαλακά από μέσα. Ψήνουμε για πολύ λίγο τα ψωμάκια στην τοστιέρα ή στο barbeque ή ζεσταίνουμε ελάχιστα στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε ένα μπιφτέκι ζεστό και από πάνω το cheddar ωμό, τη ντομάτα και αν θέλουμε και λίγη μουστάρδα – κέτσαπ. Το κλείνουμε με το άλλο ψωμάκι και το τυρί λιώνει με τη ζεστασιά από το μπιφτέκι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr