Yλικά
1 κιλό καρπούζι
Χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Eκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί που έχετε από το καρπούζι (4-5 κουταλιές) και το ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Κατόπιν πολτοποιείτε το καρπούζι με τον πολυκόφτη και προσθέτετε το σιρόπι ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο ή μπωλ, το καταψύχετε για μια ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει και στη συνέχεια το ξαναχτυπάτε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει για 2΄. Το βάζετε ξανά στην κατάψυξη σε καλούπια για ξυλάκι ή αν δεν έχετε το αφήνετε σε μεταλλικό δοχείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr