Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
20 γαρίδες (μέτριο μέγεθος)
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτα

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια και μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους τα στραγγίζετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τις γαρίδες. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτετε το χυμό ντομάτας, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε στη σάλτσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Βράζετε ακόμη 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr