Υλικά
1 κιλό ροδάκινα ώριμα
800γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στρώσεις από ροδάκινα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα και να δέσει το σιρόπι. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα τα οποία φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr