Σπιτικό ρυζόγαλο με κινόα

Υλικά
1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών
5 κουταλιές της σούπας κινόα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
2 βανίλιες
Λίγη κανέλλα

Εκτέλεση
προσθέτουμε την κινόα σε βραστό νερό για 2 λεπτά και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη χυθεί και προσθέτουμε την κινόα. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις δοκιμάσουμε και η κινόα είναι αρκετά μαλακή, προσθέτουμε τις βανίλιες. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας περίπου ½ φλιτζάνι γάλα (προσέχουμε να μη βγάλουμε και την κινόα) και σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουερ. Αφού διαλυθεί καλά το ξαναπροσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Το μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr