Υλικά:
1 μέτριο λάχανο σφιχτό
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι κινόα βρασμένη

4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
½ ποτηράκι κρασί
2 αυγά
Χυμό 2 λεμονιών
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι

Εκτέλεση
Ζεματάτε το λάχανο σε νερό που βράζει και σταδιακά χωρίζετε τα φύλλα του. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον άνηθο, την κινόα, το κρασί αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε κάθε φύλλο λάχανου μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά και τυλίγετε καλά κλείνοντας τη γέμιση μέσα στα λαχανόφυλλα. Στρώνετε τους λαχανοντολμάδες σφιχτά τον έναν δίπλα στον άλλο σε μια στρώση στην κατσαρόλα. Τους σκεπάζετε καλά με ένα πιάτο για να μη διαλυθούν στο βράσιμο, προσθέτετε ½ λίτρο νερό, το ελαιόλαδο και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 40΄ -50΄. Διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το διαλυμένο κορν φλάουρ. Σιγά σιγά με μια κουτάλα, προσθέτετε στο μείγμα των αυγών κουταλιές από το ζουμί του φαγητού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γεμίσει το μπολ. Προσθέτετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τους ντολμάδες και αφήνετε να πάρει μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει . Κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει το αυγολέμονο παντού και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr