Θράψαλα κοκκινιστά με φασολάκια

Yλικά
2 κιλά θράψαλα
1 κιλό φασολάκια φρέσκα
8 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

3 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη
Λίγο μελάνι από τα καλαμάρια (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια κάτω από άφθονο κρύο νερό, αφαιρώντας τη μεμβράνη από το κυρίως σώμα και τα ξεπλένουμε καλά. Κρατάμε πριν τα ξεπλύνουμε λίγο μελάνι (προαιρετικά). Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια για να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10-12 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα φασολάκια και ένα ακόμα ποτήρι νερό χλιαρό. Ανακινούμε τη κατσαρόλα κουνώντας τη από τα χερούλια και ρίχνουμε το μελάνι (προαιρετικά). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα.

Πηγή : minervahorio.gr