Μια φανταστική συνταγή για βελούδινη σούπα με τραχανά, λευκά μανιτάρια, λάδι τρούφας, κρουτόν ζέας ή πολύσπορο και τριμμένη φέτα Χωριό!

Υλικά
Για τη σούπα :
250 gr. τραχανά
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1000 ml. χλιαρό ζωμό λαχανικών
50 gr. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας Χωριό βούτυρο αγελάδος
150 gr. Χωριό φέτα
Αλάτι
Φρέσκοκομμένο πιπέρι

Για τα μανιτάρια:
4 μανιτάρια λευκά
1 κλωναράκι ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού Χωριό βούτυρο αγελάδος

Για τα κρουτόν ζέας:
3 φέτες ψωμί ζέας
Λάδι τρούφας, προαιρετικά

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε με το Χωριό βούτυρο αγελάδος για 1 λεπτό, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χλιαρό ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανάλογα με τον τραχανά που θα χρησιμοποιήσουμε, μέχρι να χυλώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε γιαούρτι, πιπέρι και διορθώνουμε το αλάτι. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες, μαζί με το βούτυρο και την ρίγανη και μόλις στεγνώσουν από τα υγρά τους αποσύρουμε. Κόβουμε το ψωμί ζέας σε κυβάκια και το φρυγανίζουμε στο φούρνο για μερικά λεπτά – ή σε ένα τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμα ραντίζουμε με μερικές σταγόνες λάδι τρούφας. Σερβίρουμε τη σούπα με τα μανιτάρια, τα κρουτόν και τρίμματα φέτας.

Tips:
– Αντί για ψωμί ζέας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα ψωμιά, όπως πολύσπορο ή ολικής άλεσης.
– Τα μανιτάρια μπορούμε να τα παραλείψουμε.
– Το λάδι τρούφας μπορούμε επίσης να το παραλείψουμε ή να το αντικαταστήσουμε με ελαιόλαδο Χωριό.

Πηγή : minervahorio.gr