Βελουτέ κουνουπιδιού με κρουτόν θυμαριού

Υλικά για τη σούπα:
1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
½ κλωναράκι σέλινο, κομμένο σε κυβάκια
1 κ. σ. άπαχο γάλα
2 κ. σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τα κρουτόν:
5 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης χωρίς την κόρα, κομμένες σε κύβους
2 κ. σ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο, λιωμένη
1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σούπα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν. Έπειτα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Απομακρύνουμε το φαγητό από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός την πολτοποιούμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ˚ C και σε ένα ταψί ρίχνουμε τα κρουτόν, τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά. Σερβίρουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε σε αυτά τα κρουτόν. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνταγές μπείτε στο benecol.gr