Υλικά για 6 άτομα

4 μεγάλα πράσα
4 πατάτες
2 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές γιαούρτι

3 κουταλιές φρέσκο σχοινόπρασο
6 κουταλάκια ψιλοκομμένη γαλοπούλα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο τα πράσα ψιλοκομμένα (το τρυφερό τους μέρος). Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και ρίχνετε το νερό και το γάλα. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Πολτοποιείτε με το μούλτι το περιεχόμενο της κατσαρόλας και προσθέτετε το γιαούρτι, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 3-4 λεπτά. Σοτάρετε σε ένα αντικολητικό τηγάνι τη γαλοπούλα. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και πάνω γαρνίρετε με 1 κουταλάκι γαλοπούλας σε κάθε μπολ σούπας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr