Το παγωμένο νερό δεν σας ξεδιψάει

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο οι ανάγκες μας για καλή ενυδάτωση και συνεχή αναπλήρωση των χαμένων μέσω του ιδρώτα υγρών αυξάνουν.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν το νερό που πίνουν να είναι πολύ παγωμένο.
Ή που θέλουν το ρόφημά τους να ξεχειλίζει από παγάκια.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα σωστό.
Τα πολλά παγάκια δεν συνιστώνται τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Τα παγωμένα ροφήματα δεν απορροφώνται πιο γρήγορα από τον πεπτικό σωλήνα και επομένως δεν ενυδατώνουν καλύτερα τον οργανισμό.
Γι’ αυτό όταν πίνουμε κάτι ιδιαίτερα παγωμένο, όχι μόνο, δεν ξεδιψάμε, αλλά θέλουμε συνεχώς να πίνουμε κάτι για να ικανοποιούμε τη δίψα μας.
Και όταν μάλιστα αυτό το κάτι δεν είναι νερό, αλλά αναψυκτικό ή κάποιο αλκοολούχο, τότε πέφτουμε και σε μια μεγάλη θερμιδική παγίδα.

Προτιμήστε δροσερά και όχι παγωμένα ροφήματα, καθώς είναι αυτά που θα ικανοποιήσουν το αίσθημα της δίψας και θα σας δροσίσουν.
Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι το νερό είναι μια καλή επιλογή και δρα ως «ψυκτικό μέσο» για τον οργανισμό, αλλά δεν αναπληρώνει επάξια τους χαμένους με τον ιδρώτα ηλεκτρολύτες.

Οι φρέσκοι δροσεροί χυμοί φρούτων και λαχανικών, όταν καταναλώνονται με μέτρο θα σας ενυδατώσουν και θα σας εφοδιάσουν με απαραίτητους ηλεκτρολύτες, βιταμίνες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr