Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε πέντε γεύματα την ημέρα

Το να υπάρχει ένας σωστός προγραμματισμός για ένα παιδί γνωρίζουμε ότι αποτελεί ένα βασικό κανόνα σωστής και ισορροπημένης διατροφής.
Μια νέα έρευνα μάλιστα συσχετίζει τα τακτικά και προγραμματισμένα γεύματα των εφήβων, με μικρότερο κίνδυνο για αύξηση του σωματικού τους βάρους.
Σύμφωνα με ομάδα Φιλανδών επιστημόνων, που μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες και τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά σε 4000 παιδιά, όταν αυτά τρώνε πέντε γεύματα την ημέρα, δηλαδή πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και δύο σνακ, ακόμη και εκείνα με γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία, έχουν μειωμένο κίνδυνο για υπερβάλλον σωματικό βάρος.

Η συλλογή των δεδομένων για τον πληθυσμό της μελέτης άρχισε πριν από τη γέννηση τους και οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν μέχρι την ηλικία των 16 ετών. Ο στόχος ήταν να προσδιοριστούν στα στάδια της ζωής τους διάφοροι παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μια διατροφή που περιελάμβανε πέντε γεύμα την ημέρα σε τακτά διαστήματα, συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας και στα δύο φύλα και με μειωμένο κίνδυνο κοιλιακής παχυσαρκίας στα αγόρια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr