Όσοι τρώνε ψάρι κινδυνεύουν λιγότερο από το διαβήτη

Τα ω3 λιπαρά οξέα είναι τα τελευταία χρόνια γνωστά για την προστατευτική τους δράση στην καρδιά και τα αγγεία.
Νέα ερευνητικά στοιχεία έρχονται να αναδείξουν μια άλλη πτυχή της σημαντικότητάς του, η οποία έχει να κάνει με τον προστατευτικό τους ρόλο έναντι του υψηλού σακχάρου και του διαβήτη τύπου ΙΙ. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας ανέλυσαν στοιχεία μια μεγάλης μελέτης που λαμβάνει χώρα εκεί, της Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study (KIHD), σε δείγμα 2212 ανρών, ηλικίας 42 έως 60 ετών.

Από τα αποτελέσματα βρέθηκε ότι όσοι είχαν υψηλά επίπεδα ω3 στο αίμα τους είχαν και μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιη σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Υπενθυμίζουμε, ότι η κατεξοχήν πηγές αυτών των λιπαρών στη διατροφή μας είναι τα ψάρια και ιδιαιτέρως τα λιπαρά, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί, η ρέγκα κ.α.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr