Κρητικό γαμοπίλαφο με κοτόπουλο και ξύσμα λεμονιού

Υλικά για 6 άτομα
1 μικρό κοτόπουλο
2 φλιτζάνι κίτρινο ρύζι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμός από 2 μικρά λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Στη συνέχεια βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε μερίδες.
Σουρώνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο ώστε να μην έχει ίνες από το κρέας ή κάποιο μικρό κόκκαλο.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ζωμό και προσθέτουμε νερό ώστε το τελικό υγρό στην κατσαρόλα να είναι περίπου 1 ½ λίτρο (ή περίπου 6 φλιτζάνια).
Αλατίζουμε το ζωμό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά αρκετές φορές και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
Μόλις το ρύζι έχει φουσκώσει, αλλά το πιλάφι έχει ακόμη αρκετά υγρά (σαν ένα πολύ νερουλό ριζότο) προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Θα πρέπει να έχει αρκετό υγρό όταν το σερβίρουμε (πιο αραιό από το συνηθισμένο ριζότο).
Αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr