Δείτε πώς θα γυμναστείτε έξυπνα, αποτελεσματικά αλλά και οικονομικά

Η αύξηση της καθημερινής μας φυσικής δραστηριότητας μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα υγείας και ευεξίας.
Ένα τρόπο για να χάσουμε βάρος, για να αυξήσουμε την καρδιοαναπνευστική μας υγεία, τη μυϊκή μας ευρωστία κ.α. Ωστόσο για πολλούς οι έλλειψη χρόνου αποτελεί μια σημαντική αιτία ή δικαιολογία για να μην ασκούνται. Αν θέλετε λοιπόν να κερδίσετε χρόνο, χρήμα αλλά και να γυμναστείτε ευχάριστα, ανασύρετε από την αποθήκη ή αν δεν έχετε αγοράστε ένα ποδήλατο και χρησιμοποιείστε το ως μέσο μεταφοράς, για κάποιες από τις εβδομαδιαίες σας μετακινήσεις.

Το ποδήλατο είναι ένα μέσο που απαιτεί τη συμμετοχή όλου του σώματος. Είτε πρόκειται για τα άκρα, τους ώμους ή τα χέρια, όλα πρέπει να βρίσκονται σε κίνηση και ρυθμό. Βοηθάει στην ενδυνάμωση των γλουτών, των ποδιών και της μέσης και συντελεί στην καύση αποθηκευμένου λίπους και στο σχηματισμό ενός αρμονικού σώματος. Μπορείτε να κάψετε σχεδόν όσες θερμίδες θα καίγατε με το τρέξιμο, επιβαρύνοντας όμως πολύ λιγότερο τις αρθρώσεις. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα για μεγαλύτερες ηλικίες. Ενεργοποιεί επίσης και ενισχύει το μεταβολισμό, διευκολύνοντας τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Είτε λοιπόν μόνος ή μόνη είτε παρέα με τους φίλους ή την οικογένειά σας εντάξτε τις ποδηλατάδες 3-5 ημέρες την εβδομάδα στο πρόγραμμά σας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr