Επιλέξτε το καλύτερο σνακ για την παραλία

Το μπάνιο στη θάλασσα αποτελεί σίγουρα μια αγαπημένη συνήθεια για όλη την οικογένεια.
Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και να είναι σωματικά δραστήριοι, κολυμπώντας και παίζοντας παιχνίδια μέσα ή έξω από το νερό.

Επομένως, η εξόρμηση στην παραλία θα πρέπει να συνοδεύεται και από κατάλληλη οργάνωση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς θα προσλάβουν την ενέργεια που χρειάζονται μέσα από υγιεινά σνακ, αποφεύγοντας τις «ανθυγιεινές» επιλογές που είναι διαθέσιμες στις παραλίες, όπως παγωτά, γλυκά, πατατάκια, σφολιάτες, έτοιμα αρτοσκευάσματα και αναψυκτικά.

Συνεπώς, αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στην προετοιμασία για τη θάλασσα, φτιάχνοντας υγιεινά σνακ τα οποία μπορείτε να έχετε μαζί σας σε ισοθερμικές τσάντες ή ένα μικρό φορητό ψυγείο.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά (πχ. τοματίνια ή αγγούρι και καρότο κομμένα σε στικς), γιαούρτι, τοστ με τυρί και λαχανικά ή τοστ με ταχίνι και μέλι, κουλούρι Θες/νίκης, παξιμαδάκια ή κριτσίνια ολικής αλέσεως συνοδευμένα με λίγο τυρί, μπάρες δημητριακών και τέλος αποξηραμένα φρούτα ή/και ξηρούς καρπούς, προσέχοντας ωστόσο την ποσότητα καθώς έχουν υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο.

Τέλος, φροντίστε για τη συχνή αναπλήρωση των αυξημένων απωλειών υγρών, επιλέγοντας το νερό ως κύριο μέσο ενυδάτωσης και αποφεύγοντας επιλογές όπως οι συσκευασμένοι χυμοί, τα φρουτοποτά, τα αναψυκτικά και οι γρανίτες, που περιέχουν αυξημένες ποσότητες ζάχαρης και θερμίδων.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr