Σέλινο: ένα γευστικό και ωφέλιμο μυρωδικό

Το σέλινο αποτελεί ένα ιδιαίτερα γνωστό μυρωδικό, που χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε χειμωνιάτικες συνταγές της μεσογειακής κουζίνας, όπως σούπες και μαγειρευτά φαγητά.
Εκτός όμως από το χαρακτηριστικό του άρωμα και τη γεύση που προσδίδει στο φαγητό, το σέλινο μπορεί παράλληλα να ενισχύσει τη θρεπτική αξία του γεύματος, προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Αρχικά, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως, ακόμη και 2-3 κλωνάρια σέλινο, είναι αρκετή ποσότητα ώστε να καλυφθεί περίπου το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Κ για ενήλικες.

Από την άλλη, αν και συνήθως δεν καταναλώνεται σε τέτοια ποσότητα που να το καθιστά επαρκή πηγή, το σέλινο περιέχει φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνες C και A, ασβέστιο και κάλιο. Τέλος, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, με κύριο εκπρόσωπο ορισμένα φλαβονοειδή που έχει φανεί ότι διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Σέλινο: ένα γευστικό και ωφέλιμο μυρωδικό Reviewed by Xaris Georgakakis on 12/06/2016 10:00:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Νέα Διατροφής ©2015
Powered By BV

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.