Super κολπάκι για να αφαιρέσετε την κόλλα που έπεσε στο χαλί!

Αν προσπαθείτε ακόμη να βγάλετε εκείνη την κόλα που σας έπεσε στο χαλί πρόσφατα, δοκιμάστε καλύτερα την παρακάτω μέθοδο για να είστε σίγουροι ότι δεν θα προσπαθείτε για πάντα!
1ος Τρόπος

1.
Διαλύστε ένα κουταλάκι του καφέ ουδέτερου απορρυπαντικού γιά τα πιάτα (να μην περιέχει χλώριο ή άλλα ισχυρά αλκαλικά) σε μιά κούπα τσαγιού χλιαρό νερό και βρέξτε με το διάλυμα ένα λευκό καθαρό πανί. Στη συνέχεια ταμπονάρετε (σφουγγίστε) το λεκέ με το πανί. Μην τον τρίβετε.

2.Διαλύστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική αμμωνία σε μισή κούπα του τσαγιού νερό. Βρέξτε ένα πανί και ταμπονάρετε το λεκέ με το πανί (μην τον τρίβετε)

3.Επαναλάβετε το πρώτο βήμα.

4.Με ένα σφουγγάρι και καθαρό νερό ξεβγάλετε το λεκέ. Στην συνέχεια με ένα στεγνό πανί ταμπονάρετε τον λεκέ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ποτέ να μην αναμιγνύετε αμμωνία με χλώριο.

ΠΑΝΤΑ δοκιμάστε τα προϊόντα ή τα διαλύματα που χρησιμοποιείται για ξελέκιασμα ή για πλύσιμο των υφασμάτινων επιφανειών σε ένα σημείο που δεν είναι εύκολα ορατό για να ελέγξετε την ευαισθησία των χρωμάτων.

2ος Τρόπος

1. Καλύψτε το λεκέ με ένα λεπτό ύφασμα.
2. Πάρτε το σίδερο και αρχίστε να ζεσταίνετε την κόλλα σιδερώνοντας το ύφασμα που έχετε τοποθετήσει πάνω από το λεκέ. Σε αυτή τη φάση η κόλλα θα πρέπει να μετατραπεί σε μια υγρή ουσία, η οποία στη συνέχεια θα απορροφηθεί στο λεπτό ύφασμα. 

Ομάδα neadiatrofis.gr