Μια πολύ υγιεινή συνταγή μέσω της οποίας μπορείτε να εντάξετε τη βρώμη (ένα ιδιαίτερα θρεπτικό δημητριακό) στη διατροφή μικρών και μεγάλων στο σπίτι, χωρίς πολλές φορές να το καταλάβουν καν.

Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται άπαχο
1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
½ κιλό ψίχα από ψωμί (2-3 ημερών) μουλιασμένο στο νερό, στραγγισμένο και τριμμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια
1 αυγό
¾ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να ροδίσουν γρήγορα απ’ έξω και να κρατήσουν μαλακά από μέσα.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πολτοποιημένα ή τριμμένα και άλλα λαχανικά στη ζύμη, όπως κολοκύθι ή καρότο.

Ομάδα neadiatrofis.gr