Υλικά
2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
¾ ποτηριού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
¼ ποτηριού κονιάκ

3 κουταλάκια ξύσμα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα τζίντζερ
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυχο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και τέλος το αλεύρι μαζί με το baking powder. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε μικρά φύλλα με τον πλάστη και κόβουμε τα μπισκότα μας με κουπάτ. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr