Υλικά
100 γρ. μαργαρίνη
½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 ½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά, το φυστικοβούτυρο και την κανέλλα και αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και στο τέλος τα κομμάτια σοκολάτας. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα και να τα τοποθετήσουμε στο ταψί χρησιμοποιούμε 2 κουταλάκια του γλυκού, κρατώντας 1 σε κάθε χέρι. Με το ένα κουταλάκι παίρνουμε μια μέτρια κουταλιά από τη ζύμη μας και με το άλλο κουταλάκι σπρώχνουμε τη μπαλίτσα της ζύμης και την αφήνουμε στο ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Αφήνουμε ανάμεσα στις μπαλίτσες της ζύμης 3 εκατοστά απόσταση, γιατί στο φούρνο απλώνουν. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr