Συχνά ακούμε φράσεις δυσαρέσκειας όπως: “Πάντα ήθελα να χάσω καμιά δεκαριά κιλά”, “Φυσικά θέλω να χάσω το βάρος από την περιφέρεια και τα πόδια μου kai όχι από το πρόσωπο και το στήθος μου ”, “Θέλω να έχω κορμί σαν και αυτήν στην αφίσα”.
Είναι παράπονα που ακούμε καθημερινά εμείς που ασχολούμαστε με την άσκηση και διατροφή, όπου πρέπει να τα ακούμε και να τα λαμβάνουμε υπόψη.

Η δυσαρέσκεια με το σώμα και την εμφάνιση είναι κοινό φαινόμενο, και πολλές φορές αποτελεί τον μόνο λόγο που κάποιος γυμνάζεται ή προσέχει την διατροφή του.

Ακολουθήστε λοιπόν ένα ευχάριστο πρόγραμμα γυμναστικής. Η άσκηση πρέπει να γίνεται για τους σωστούς λόγους, οι οποίοι είναι η βελτίωση της υγείας και η ψυχική ευχαρίστηση. Ένα όφελος που θα δείτε με την συμμετοχή σας σε άσκηση είναι η βελτίωση της αυτοπεποίθησης και η εκτίμηση δύναμης και αντοχής του σώματος.

Επίσης με ένα σωστό πρόγραμμα άσκησης μπορείτε χαλαρώσετε και να νιώσετε καλύτερα για την ζωή σας. Φυσικά, όταν απολαμβάνετε την άσκηση που κάνετε, τότε τα αποτελέσματα της εμφάνισης θα έρθουν πιο ανώδυνα αφού η άσκηση βοηθά στον έλεγχο του βάρους και στην μυϊκή τόνωση.

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr